Töötukassa kuulsast kontoritoolist: hinnapakkumised võeti vastavalt reeglitele (23)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontoritooli vedamiseks nõutud hinnapakkumised tekitasid eile palju kõmu.
Kontoritooli vedamiseks nõutud hinnapakkumised tekitasid eile palju kõmu. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Eesti Töötukassa selgitusel ei saanud keegi nende enda töötajatest tooli Pärnust Viljandimaale toimetada, kuna maakondlikes osakondades pole lihtsalt halduspersonali. 

Töötukassa selgitas oma Facebooki lehel, et kontoritooli näol on tegemist erivajadusega kliendi tarbeks kohandatud tooliga, mille kasutamise üks klient lõpetas ja tool anti kasutada uuele inimesele teises maakonnas.

Esmapilgul jaburana näivat transporditeenust kaasrahastatakse Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondist ning seda sotsiaalkaitseministri ja tervise- ja tööministri käskkirja «Tööturuteenuste osutamine töövõimereformi sihtrühmale» alusel.

«Kahe töötukassa maakondliku osakonna vahel tooli transportimiseks võeti vastavalt Euroopa Sotsiaalfondi reeglitele kolm hinnapakkumist,» selgitas amet täna. 

«Me ei taha ju endale asutusse luua eraldi abivahendite haldamise, ladustamise, hoolduse ja transpordi süsteemi. Seda me kindlasti ei tee.»

Miks aga ei võinud mõni töötukassa enda inimene tooli ära viia? «Töötukassa maakondlikes osakondades ei tööta halduspersonali, seetõttu ostetakse transporditeenus sisse,» seisab selgitavas postituses.

Töötukassa juht: kasutame sama praktikat ka edaspidi

«Alustuseks tahaksin ma oma töötajaid kaitsta,» ütles töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel Postimehele. Ta toonitas, et tegemist polnud avaliku konkursiga, vaid hinnapakkumist küsiti meili teel kolmelt ettevõttelt.

«Kuid tõesti, kuna me kasutame selle tegevuse toeks ka Euroopa sotsiaalfondi raha, siis reeglid näevad ette, et igasuguste kulutuste tegemiseks, mis selle rahaga on seotud, on hea ja isegi vajalik, et me võtaksime kolm hinnapakkumist,» rääkis Paavel. 

Sobiv pakkumine on nüüdseks ka saadud: Cargobus toimetab või on juba toimetanud kuulsust kogunud tooli 12 euroga Pärnust Viljandimaale. «Ma arvan, et 12 euro eest on see väga otstarbekas,» leidis Paavel.

Tema arvates oleks läinud oluliselt kallimaks, kui inimene oleks läinud seda ise viima. «Ja ma arvan, et selle jaoks transpordifirmad ju olemas ongi. Me ei taha ju endale asutusse luua eraldi abivahendite haldamise, ladustamise, hoolduse ja transpordi süsteemi. Seda me kindlasti ei tee,» rõhutas ta.

Kui tihti üksikute asjade vedamiseks sobivat firmat otsitakse, ei osanud ameti juht öelda. «Kuid ma võin kinnitada, et kui meil on vaja abivahend inimesele kätte toimetada, siis kasutame me täpselt samasugust praktikat ka edaspidi.»

Töötukassa hakkas tööalaste abivahenditega, ka nende abivajajatele toimetamisega, tegelema aasta alguses. Juhi selgituste kohaselt ei ole praegu nende vedamise vajadus niivõrd suur, et peaks pikaaegse hanke tegema. «Aga kui tulevikus on vajadus suurem, siis tõenäoliselt oleme me valmis hanke kaudu partnerit otsima,» lausus Paavel.

Äripäeva Logistikauudiste portaal kirjutas eile, et töötukassa kuulutas välja hinnapakkumiste vooru, mille käigus soovis leida vedajat ühe kontoritooli transportimiseks Pärnust Kõo külla Viljandimaale. Hinnapakkumist tähtaeg kukkus eile.

Toolist endast: kontoritool on kasutusvalmis, selle kõrgus on umbes 1320 millimeetrit ja jalaristi diameeter 650 millimeetrit. Paaveli sõnul näeb tool väliselt täiesti tavaline välja, aga funktsionaalsuse poolest arvestab ta inimese erivajadustega. 

Kommentaarid (23)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles