Galerii: lennusalk sai kolmanda helikopteri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveameti lennusalk sai piduliku tseremooniaga enda teenistusse kolmanda AgustaWestland-139 tüüpi helikopteri, millega hakatakse valvama Eesti piiri ja osalema päästetöödel. 

AgustaWestlandi Euroopa asepresident Ugo Rossini sõnul on tegu praegu parima kahemootorilise kopteriga kogu maailma turul.

Lennusalga kasutuses olevaid AgustaWestland-139 tüüpi helikoptereid kasutatakse eelkõige mere- ja maismaapiiri valvamiseks, otsingu- ja päästetöödeks, politseioperatsioonide julgestuseks ja ambulantslendudeks.

Samuti on kopterite abil võimalik avastada merereostust, kustutada metsatulekahjusid ning vajadusel transportida väikesaartele kaupa.

Täna õnnistatud helikopter jõudis Eestisse juba möödunud aasta lõpus, vahepealne aeg kulus selle arvelevõtmiseks, õhusõidukite registrisse kandmiseks ja teiste vajalike protseduuride täitmiseks.

«Eesti on mereriik, kellel on Schengeni õigusruumis valvata 767 km merepiiri ja 339 km maismaapiiri. Palju on ka metsi ning väikesaari. Sisejulgeoleku tagamisel on helikopteritel täita oluline roll, kus alati on tähtsad reageerimiskiirus ning juurdepääs õhust,» rääkis siseminister Marko Pomerants.

Kopteri ostmist toetas Euroopa Liidu Välispiirifond.

Esimese sama tüüpi kopteri sai piirivalve kätte 2007. aasta septembris, teise 2008. aasta lõpus. Piiri valvamiseks kasutab PPA lennusalk lisaks mainitud kopteritele kahte lennukit L-410, väikest kopterit Enström-480, väikest lennukit Cessna-172.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles