Korruptsioonis süüdi mõistetud Kohtla-Järve ekslinnapea asus uuele tööpostile

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve ekslinnapea Jevgeni Solovjov
Kohtla-Järve ekslinnapea Jevgeni Solovjov Foto: Mihkel Maripuu

Korruptsioonikuritegudes süüdimõistmise tõttu Kohtla-Järve linnapea ametist lahkuma pidanud keskerakondlane Jevgeni Solovjov asus tööle temaga koos kohtu alla saadetud, kuid sealt tervisetõendi abil pääsenud ärimees Nikolai Ossipenkole kuuluva Uikala Prügila tegevdirektorina, kirjutab Põhjarannik.

Viru maakohus tunnistas mullu Jevgeni Solovjovi süüdi omastamises, konkurentsialastele süütegudele kihutamises ja aususe kohustuse rikkumisega seonduvates kuritegudes, võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises ja usalduse kuritarvitamises ning karistas teda viieaastase tingimisi vangistusega.

Endine aselinnapea Jüri Kollo mõisteti süüdi ametialases võltsimises ja omastamises ning teda karistati nelja aasta ja kolmekuulise tingimisi vangistusega.

Süüdistuse järgi korraldas Kohtla-Järve linnavalitsus 2009. aastal eri tööde tegijate ja teenuste osutajate leidmiseks hankemenetlusi ning hinnakonkursse, mille käigus kuritarvitas Solovjov oma ametiseisundit, luues põhjendamatuid soodustingimusi tuttavatele ettevõtjatele.

Tartu ringkonnakohus tühistas tänavu mais endiselt abilinnapealt Jüri Kollolt 840 069 euro ning Solovjovilt ja Kollolt solidaarselt Kohtla-Järve kasuks 210 200 euro väljamõistmise, kuid jättis muus osas maakohtu otsuse muutmata.

Ringkonnakohtu lahendi peale esitasid Solovjovi ja Kollo kaitsjad kassatsioonkaebused riigikohtusse, mis ei võtnud neid aga menetlusse. See tähendas meeste süüdimõistmise lõplikku jõustumist.

Linnavolikogu vabastas Solovjovi ametist tänavu 8. augustil. Kohtla-Järve volikogu valis uueks linnapeaks keskerakondlasest senise abilinnapea Ljudmila Jantšenko.

2009. aastal oli koos Solovjovi ja Kolloga korruptsioonisüüdistusega kohtu all ka Nikolai Ossipenko. Tema suhtes lõpetati menetlus, kuna eksperdi arvates ei võimaldanud tema tervislik seisund protsessis osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles