Partsi tee Euroopa Kontrollikotta tõotab tulla raske (6)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Liis Treimann / Postimees

Euroopa Parlamendi eelarvekontrolli komitee asub Juhan Partsi kandidatuuri Euroopa Kontrollikoja liikme kohale arutama tõenäoliselt uue aasta alguses, Eestist valitud europarlamendi saadikud leiavad, et probleeme võib Partsile tekitada aktiivne osalemine Eesti päevapoliitikas, samuti majandus- ja kommunikatsiooniministrina langetatud otsused.

Eestist valitud Euroopa Parlamendi kuuest saadikust saab Juhan Partsile eelarvekontrolli komisjonis küsimusi esitada Indrek Tarand, kes on selle komisjoni liige, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Mina teen kõik selleks, et Juhan Partsi ei mõõdetaks parteiliselt, vaid mõõdetaks teda kui isikut, kes on kahtlemata eestimeelne ja värvikas isik, kuid kes on oma poliitikutee jooksul resideerinud otsuste üle, kus on raha võib-olla mitte kõige otstarbekamalt kasutatud,» rääkis Tarand «Aktuaalsele kaamerale».

Reformierakonna ridadest Euroopa Parlamenti valitud Urmas Paet tõdes, et otsus, mille parlament teeb, on soovituslik ja otsuse teeb nõukogu. Paet arvas, et Partsi puhul vajab selgitamist tema aktiivne päevapoliitikas osalemine.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles