Kaljulaidi on presidendiks saamise puhul õnnitlenud kümned riigijuhid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendile saabunud õnnitlused
Presidendile saabunud õnnitlused Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Kaks nädalat ametis olnud president Kersti Kaljulaidi on valituks osutumise puhul õnnitlenud kümned kroonitud pead, riigi- ja rahvusvaheliste organisatsioonide juhid.

«Presidendiks valimise puhul olen saanud palju õnnitlusi ja häid soove. Aitäh,» kirjutas Kaljulaid täna sotsiaalmeedias.

Kroonitud peadest on oma õnnitlused saatnud Belgia kuningas Philippe, Hispaania kuningas Felipe VI, Jaapani keiser Akihito, Luksemburgi suurhertsog Henri, Maroko kuningas Mohammed VI, Norra kuningas Harald V, Rootsi kuningas Carl XVI Gustav ja Ühendkuningriigi kuninganna Elizabeth II.

«Riigijuhtidest olen teiste seas õnnitlusi saanud Leedu presidendilt Dalia Grybauskaitėlt, Läti president Raimonds Vējoniselt, Soome presidendilt Sauli Niinistölt, Venemaa presidendilt Vladimir Putinilt, Poola presidendilt Andrzej Dudalt, Gruusia presidendilt Giorgi Margvelašvililt, Hiina presidendilt Xi Jinpingilt, Prantsusmaa presidendilt François Hollande'ilt, Saksamaa presidendilt Joachim Gauck'ilt ja liidukantslerilt Angela Merkelilt, Türgi presidendilt Recep Tayyip Erdoğanilt, Ukraina presidendilt Petro Porošenkolt ja Valgevene presidendilt Aleksandr Lukašenkolt,» kirjutas Kaljulaid.

Õnnitluse saatnute seas on tema sõnul ka Euroopa Komisjon president Jean-Claude Juncker, NATO peasekretär Jens Stoltenberg, Euroopa kohtu president Koen Lenaerts ja Balti Assamblee president Jānis Vucāns ning asepresidendid Giedrė Purvaneckienė ja Helir-Valdor Seeder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles