Kaljulaid: Eestil ja Poolal on Euroopa tulevikust sarnane arusaam (1)

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid ja Poola parlamendi ülemkoja esimees Stanisław Karczewski.
President Kersti Kaljulaid ja Poola parlamendi ülemkoja esimees Stanisław Karczewski. Foto: Viljo Pettinen

President Kersti Kaljulaid ütles teisipäevasel kohtumisel Poola parlamendi ülemkoja esimehe Stanisław Karczewskiga, et Poola on Eestile oluline partner ja mõlemal riigil on Euroopa tulevikust sarnane arusaam. 

Kaljulaid ütles presidendi kantselei teatel, et rahvusvahelises ja regionaalses koostöös on Eestil ja Poolal ühised lähtekohad ning Euroopa Liidu (EL) liikmesriikidena on riikidel sarnane arusaam Euroopa tulevikust.

Kadriorus peetud kohtumisel räägiti Ühendkuningriigi referendumi mõjust ELi tulevikule, liikmesriikide võimalustest rändekriisi leevendamisel, Rail Balticu projektist, Ukraina-Vene konfliktist ning suhetest Venemaaga. 

«Eestil ja Poolal on sarnane arusaam muutunud julgeolekuolukorrast ning meil on väga hea koostöö NATOs,» sõnas Kaljulaid. «Jagame ühesugust tunnetust NATO tugevdatud heidutusmeetmete vajalikkusest.»

Majandussuhetest rääkides nentis Kaljulaid, et Eesti näeb tulevikus kindlasti ettevõtlusalase koostöö tihenemist Poolaga. 

Riigipea teeb järgmisel nädalal oma neljanda välisvisiidi Poola, kus ta kohtub 3. novembril Poola presidendi Andrzej Dudaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles