Vang läks muna pärast kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanamunad..
Kanamunad.. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viru vangla asukas kaebas kinnipidamisasutuse kohtusse, väites, et talle pakuti suvel söögiks toorest kanamuna, mistõttu vang enda sõnul kahju kannatas.


Tänavu augusti lõpus saatis üks Jõhvis asuvas Viru vanglas istuv mees Tartu halduskohtusse kaebuse, milles palus võtta vastutusele vangla administratsioon, kuna talle tänavu 25. juulil vanglas toiduks pakutud muna oli olnud toores. Kaebaja kinnitas, et sellise muna pakkumisega on talle tekitatud 5000 krooni kahju, mida ta oma kaebuses ka vanglalt nõudis.



Kui kohus küsis Viru vangla seisukohta, teatas kinnipidamisasutus, et vaidlusalune muna polnud toores, vaid pehme.



Kohus teatas oma määruses, et seaduse järgi on kinnipeetaval õigus halduskohtusse pöörduda tingimusel, et ta on varem esitanud kahju hüvitamise taotluse vanglale ning vangla on taotluse tagastanud või rahuldamata või läbi vaatamata jätnud. Kuid haldusasja materjalides ei olnud tõendeid, et kaebaja on enne kohtusse pöördumist esitanud Viru vanglale kahju hüvitamise taotluse.



Viru vangla direktor Edvard Remsel on Põhjarannikule varem öelnud, et kinnipeetavad armastavad kaebusi kirjutada ning sisutühje pretensioone on palju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles