Maardu linnapea võib Ratase asemel riigikokku minekust loobuda

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Arhipov.
Vladimir Arhipov. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna esimehe ja tulevase peaministri Jüri Ratase asendusliige parlamendis on Maardu linnapea Vladimir Arhipov, kes võib riigikokku minekust aga loobuda.

Aprilli lõpus Maardu linnapeaks valitud Arhipov ütles Postimehele, et Maardu vajab stabiilsust, tugevat juhti ja kindlat arengusuunda. Tema sõnul on viimase viie aasta jooksul linna juhtinud viis linnapead ning see pole võimaldanud täiel määral Maardu arengupotentsiaali realiseerida.

«Keskerakondlaste võimule tulekuga sai linna areng uue tugeva impulsi ning pooleli on mitmeid olulisi projekte, mis vajavad lõpule viimist. Jätta linn ilma juhita ei luba mul sadade maardulaste usaldus,» ütles ta.

Arhipov märkis, et kahtlemata saaks ta valimislubadusi ka riigikogus ellu viia, kuid Maardu on tema linn, mille arenguks saab ta rakendada oma võimeid ja kogemusi. «Lõplik otsus pole veel vastu võetud ning vajab nõupidamist linlaste ja erakonnakaaslastega,» lisas ta.

Eelmistel, 2015. aasta märtsis toimunud riigikogu valimistel sai Arhipov Harju- ja Raplamaal kandideerides 838 häält.

Kui Arhipov otsustab riigikokku minekust loobuda, tuleb järgmine asendusliige mitte enam Harju- ja Raplamaa valimisringkonnast, vaid üldnimekirjast, kus oma võimalust ootavad Tiit Terik, Helmut Hallemaa, Toomas Väinaste ja Marko Šorin.

Üldnimekirjast tulevad asendusliikmed ka siis, kui valitsusse peaksid pääsema Keskerakonna riigikogu fraktsiooni praegune juht Kadri Simson, fraktsiooni aseesimees Mailis Reps või riigikogu liige Mihhail Korb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles