Ratas: välismeediale uuest valitsusest räägitu on Eestit kahjustanud (15)

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et välismeediasse jõudnud jutud Eestis võimule saanud Kremli-meelsest valitsusest on kahjustanud riigi positsioone nii siseriiklikult kui ka välispoliitiliselt, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Saatejuht Mirko Ojakivi viitas, et välismeedias on ilmunud mitmeid artikleid, kus kord räägitakse sellest, et võimule pääsesid Lääne-vastased, kord Kremli-meelsed ning et lõppeval nädalal tituleeris siis veel väliministri ametis olnud Jürgen Ligi uut valitsust riigi kukutajateks.

«Mulle ei ole teada, et seda oleks teinud üks või teine poliitik, aga anda signaale välismaailmale, et Eestis saab võimule ühe või teistsugune valitsus, see kindlasti on kahjustanud Eesti riigi positsioone nii siseriiklikult aga ka loomulikult välispoliitiliselt,» kommenteeris Ratas.

«Aga teiselt poolt ma lähtun ikkagi põhimõttest, millest ma olen lähtunud ka opositsioonis olla, et see fraktsioon või erakond, kes on valitud riigikogusse temal on loomulikult õigus Eesti riigi asjades kaasa rääkida ja keegi ei saa öelda, et sinu häält ei ole vaja kuulda või lükata see erakond nurka,» lisas peaminister.

Samuti valitsusse kuuluvad IRLi esimees Margus Tsahkna ja sotsiaaldemokraat Andres Anvelt tunnistasid neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et olukord, kus välismeedia käsitles valitsuse vahetamist kui läänemeelse valitsuse kukkumist, tekitas paratamatult Eestile mainekahju.

Margus Tsahkna sõnul on selliseid jutte levitanud Reformierakonna poliitikud, Anvelt lisas, et juttude levitamine oli professionaalselt organiseeritud.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles