Juhan Särgavast saab maaeluministri nõunik (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Särgava
Juhan Särgava Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Keskerakonda kuuluva maaeluministri Martin Repinski nõunikuna alustab esmaspäeval tööd Eesti ühe suurema mahepõllumajandusettevõtte Saidafarmi juht ja omanik Juhan Särgava.

Repinski tõi esile Särgava kogemusi põllumajandusorganisatsioonide juhtimisel ja Eesti ühe edukama mahepõllumajandusettevõtte ülesehitamisel, seejuures on ta ministri sõnul tegelenud nii esmatootmise kui töötlemise arendamisega. Samuti on Särgava Repinski sõnul tegelenud aastaid põllumajanduse ja maaelu teemadega kohaliku omavalitsuse tasandil. «Loodan, et tema teadmised ja kogemused ning terviklik vaade põllumajandusele aitavad vastu võtta otsuseid, mis viivad põllumajandussektorit edasi,» ütles Repinski maaeluministeeriumi teatel.

Repinski on Postimehele öelnud, et kavatseb endale võtta kokku kolm nõunikku-põllumeest, kes oleksid autoriteetsed, keda aktsepteeriksid ka teised põllumehed ja kellel oleks palju uusi ideid. Praeguseks on teada, et lisaks Särgavale alustab uuel nädalal maaeluministri nõunikuna tööd ka põllumajandusettevõtja Tõnis Riisk.

Juhan Särgava on sündinud 1954. aastal. Ta on lõpetanud Eesti Põllumajandusakadeemia põllumajanduse mehhaniseerimise teaduskonna insener-mehhaanikuna. Aastatel 1976–1979 töötas Särgava Kostivere sovhoosis, 1980–1986 peainsenerina Ravila sovhoosis ja 1986–1994 majandijuhina Saida sovhoosis. Aastatel 1994–1996 töötas ta põllumajandusministeeriumi maamajandusosakonnas. Ta on Saidafarmi asutaja, juht ja tuumikomanik alates aastast 1992.

Särgava on olnud Eesti Biodünaamika Ühingu esimees aastatel 1992–1997, alates 2004. aastast on ta olnud Harju Taluliidu juhatuse liige ning aastatel 2010–2016 Eesti Põllumeeste Keskliidu president. Aastatel 1999–2009 oli ta Nissi vallavolikogu esimees ja kuulus Harju omavalitsusliidu juhatusse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles