Vaata, milliseid hõrgutisi pakub president oma külalistele

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaid paar tundi enne presidendi vastuvõtu algust tegid seitse peakokka Estonia kontserdisaali fuajees viimaseid kärmeid liigutusi, et kõik 10 800 suupistet õigeks ajaks valmis saaksid.

Inga Paenurm presidendi kantseleist rääkis Postimees.ee´le, et menüü koostamisel lähtusid kokad Eesti tooraine kasutamisest. Ettevalmistused vastuvõtuks algasid juba pool aastat tagasi, kui Paenurm ise valis välja seitse peakokka Eesti kuulsamatest restoranidest, kes pakkusid välja 5-7 ideed, mida presidendi külalistele valmistada.

Paenurm ise valmistas oma meeskonnaga külalistele hõrku hernepüreesuppi suitsusealiha ja mustajuure tsipsiga, mida serveeritakse pitsidest. Samuti valmistasid nad kreemjat leiva-pohlasuppi vahuse hapukoorega.

Andres Rahula restoranist Senso lisas pidulauale krõbedaid kitsejuustupallikesi murakamoosi ja meega röstitud pähklitega, samuti külmsuitsu seafileed mädarõika tar-tari ja tomati configa.

Santa Maria meeskond eesotsas Angelika Udekülliga valmistas kilu ja musta leiva trühvleid, astelpaju-porgandikreemiga krõbedaid pähklikorvikesi ning paradiisiõunu kanamaksa ja karameliseeritud sarapuupähklitega.

Dmitri Haljukov Carmen Cateringist valmistas pirni ja redisega marineeritud krõbedaid küüliku rilette ning õuntega suitsetatud angerjast.

Rudolf Visnapuu restoranist Korsaar täiendas suupistete valikut muskaatkõrvitsasupiga suitsuploomi ja glaseeritud pardifileega ning metsaseenepirukatega koos metslooma roosbeefiga.

Balthasari kokad eesotsas Sergei Trunoviga valmistasid vinnutatud põdraliha suitsupeedi ja kitsejuustukreemiga ning õrnvürtsikat tomatisalsat basiiliku-pesto ja mozarellaga.

Kokk Indrek Kivisalu Food Studiost täiendas menüüd ürdise metsaseenesalatiga karaskil ja õrnsoolase siiafilee ja kuumsuitsuforelli vahuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles