Tormituul tõstab Läänemerel lained kuni nelja meetri kõrguseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri.
Tormine meri. Foto: Erik Prozes

Tugeva tuul tõstab esmaspäeval Läänemerel lained kohati nelja meetri kõrguseks, tühistatud on reisiparvlaeva Kihnu Virve ja Tallinna-Helsingi liini kiirlaevadega teenindava Linda Line väljumised.

Reisiparvlaeva Kihnu Virve väljumised on tühistatud kell 7 Kihnust ja kell 8.30 Munalaiust. Häireid võib esineda ka järgmistes väljumistes Kihnu ja Manilaiu liinil, teatas Kihnu Veeteed. Samuti võib esmaspäeval seoses tugeva tuulega esineda häireid reisiparvlaeva Subsea Seven väljumistes Sõru-Triigi liinil.

Halbade ilmaolude tõttu on väljumised tühistanud ka Linda Line. Liiga tugeva tuule tõttu on lisaks esmaspäevastele väljumistele tühistatud ka teisipäeva hommikune väljumine kell 8 Tallinnast.

Linda Line'i laevad ei välju, kui tuule kiirus merel on üle 15 m/s ja lainekõrgus üle 2 meetri.

Läänemere põhjaosas, Soome lahel, Liivi lahe põhjaosas ning Väinamerel puhub lääne- ja loodetuul 12 kuni 17, puhanguti 20 kuni 23 m/s, õhtul veidi nõrgeneb, öösel puhub põhjatuul 8 kuni 13, puhanguti 17 m/s. Laine kõrgus on päeval 2 kuni 4 meetrit, Väinamerel kuni 1,5 meetrit, öösel 1,5 kuni 2,5 meetrit, Väinamerel kuni 1 meeter.

Oht ka teedel

Tugeva tuule tõttu püsib teedel libeduse oht. Kuigi praegu on sõiduolud head, siis nullilähedaste temperatuuride tõttu on soodsad tingimused libeduse tekkeks.

Mitmel pool sajab päeval ka vihma, lund ja lörtsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles