Kallo teatab: keeldusin Tarassovi ettepanekutest (1)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. detsember 2014 – Kalev Kallo ja Viktor Tarassov kohtusid Sikupilli keskuse kohvikus.
8. detsember 2014 – Kalev Kallo ja Viktor Tarassov kohtusid Sikupilli keskuse kohvikus. Foto: kriminaaluurimise materjal

Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo tegi avalduse, milles teatab, et on siiras hämmingus, et tänases Postimehes on teda puudutavates vestlustes esitatud vaid valikulised fragmendid.

Täna ja homme Brüsselis töölähetuses viibiv Kallo, et kui meenutada aastatetagust nn Tarassovi lugu, siis nimetatud isik otsis tõesti väga aktiivselt kontakti, pakkudes panga kaudu erakonnale ametliku laenu võimalust. Kuna see huvi Kallo sõnul Keskerakonnal tol hetkel oli, siis toimusid ka kohtumised.

«Kohtumiste käigus muutus aga Tarassovi pakkumise sisu järjest segasemaks ning kahtlasemaks,» ütles Kallo ja jätkas: «Vestluste käigus võidi tõepoolest arutada ka erinevaid mittetulundusühingute variante, nagu Postimehes kirjas. Tarassovi-poolne pealekäimine muutus aga üha pealetükkivamaks ning kummalisemaks, mistõttu vältisin edaspidi temaga kohtumisi ning lõpuks teatasin kategooriliselt, et ei soovi tema vahendusel mingeid asju ajada.»

«Tegemist võis olla pahatahtlike kavatsustega või provokatsiooniga, kuid keeldusin sellest ning pole ka ebaseaduslikku tegu toime pannud,» lisas Kallo. Ta lisas, et kindlasti ei pea ta õigeks kohtumaterjalide valikulist avaldamist meedias, kohtumaterjalide arutamise koht on ikkagi kohtus.

12. jaanuar 2015 – Viktor Tarassov saabub kohtumiselt Stanislav Alteriga tema ettevõtte territooriumil Männikul.
12. jaanuar 2015 – Viktor Tarassov saabub kohtumiselt Stanislav Alteriga tema ettevõtte territooriumil Männikul. Foto: kriminaaluurimise materjal

Viktor Tarassov ütles Postimehele täna, et ei soovi Savisaare kriminaaltoimikus kajastatud asjaolusid ega enda antud ülestunnistust kaitsepolitseile kommenteerida.

Postimees kirjutas täna, Savisaar ja erakonna toonane finantssekretär Kalev Kallo soovisid 2014. aastal Ühtselt Venemaalt kiirkorras varjatud annetust, saamaks lisaraha Keskerakonna parlamendivalimiste kampaaniasse.

Eile tunnistas Keskerakonna juhatuse liige Mailis Reps, et on süüdistusakti sirvinud ja lugenud ka Ühtse Venemaaga seotud episoodi. Haridusministri ametit pidav poliitik kinnitas, et see lootus ja jutuajamine oli Savisaare enese initsiatiiv.

«Absoluutselt. Päris kindlasti,» ütles Reps. «Kindlasti ei toimunud parteidevahelist suhtlust ja erakonna juhatus polnud neist plaanidest teadlik.»

Kallo ise jäi eile Postimehele tabamatuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles