Vakra soovitab Keskerakonnal Savisaarega kõik suhted katkestada (6)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra.
Rainer Vakra. Foto: Toomas Tatar

Keskerakonnaga koos koalitsiooni kuuluva Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) aseesimehe Rainer Vakra hinnangul peaks Keskerakond lõpetama korruptsioonisüüdistuse saanud endise esimehe, Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaarega igasugused tööalased ja majanduslikud suhted.

«Kreeka mütoloogias on kuulus kuningas Midas, kes muutis kõik, mida ta puudutas, kullaks. Tallinna ajaloos on kuulus linnapea Savisaar, kes muutis kõik, mida ta puudutas, korruptiivseks. Olgu selleks tema loodud Tallinna Televisioon, linnaplaneerimine või kiriku ehitus Lasnamäele,» märkis Vakra Postimehele saadetud kommentaaris.

Tema sõnul on asi tegelikult naljast kaugel ja olukord pealinnas on lausa katastroofiline. Seetõttu ei saa Keskerakonna uus juhatus tema sõnul lootma jääda ainult kriminaal- ja kaitsepolitsei abile. «Tallinna linnast tuleb korruptsioon välja juurida ja seda tuleb teha resoluutsete sammudega. Aeg on vaadata peeglisse ja näidata uut poliitilist kultuuri tegudega. Vastasel juhul jookseb Keskerakonnale antud ämber usaldusega lihtsalt tühjaks,» märkis SDE Tallinna piirkonda juhtiv Vakra.

Ta märkis, et praegu kõlab aina valjemalt pealinna tänaste juhtide ühendkoori hääl, et nemad ei tea asjadest midagi. «Näidatakse vaid näpuga Edgar Savisaare peale – tema tegi! Keskerakondlasest linnavolikogu esimees vaatamata esitatud korruptsioonikuritegude süüdistusele tagasi ei astu. Tallinna TV nõukogu laiutab käsi ja teatab, et nemad pole mitmesaja tuhande euro kadumist märganud,» loetles ta.

Vakra hinnangul peaksid keskerakondlased, kes veidigi hoolivad Tallinna linnast ja oma erakonna mainest, lõpetama esiteks Edgar Savisaarega kõik tööalased ja majanduslikud suhted, teiseks võtma aja maha ja kutsuma linnavalitsuse tagasi ning kolmandaks deklareerima selgelt, et erakond mõistab Tallinnas vohava korruptsiooni üheselt hukka.

«Neljandaks, moodustage järgmiseks 10 kuuks ehk valijatelt uue mandaadi saamiseni Ausa Linna Koalitsioon, kuhu kuuluksid võrdsetel alustel kõik volikogus esindatud erakonnad,» soovitas ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles