ERR.ee: keskkonnakaitsjate sõnul ei taha riik nendega koostööd teha

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. Foto: Peeter Langovits.

Keskkonnaorganisatsioonide ning valitsuse vahel on puhkenud külm sõda: kolmanda sektori esindajate väitel näitab keskkonnaministeeriumi hiljutine otsus neid seadusloomes eirata ilmekalt riigi tõrjuvat suhtumist kodanikuühendustesse.

Must kass jooksis läbi pärast 15. septembrit, kui keskkonnaministeerium palus ekspertide abi uue looduskaitsereformi osas, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eesti Teaduste Akadeemia looduskaitsekomisjoni esimehe Urmas Tartese sõnul oli liidule üllatuseks, kui 29. septembril avaldati E-õiguses eelnõu, mis kandis 2. septembri kuupäeva. «See tähendab, et juba kaks nädalat enne meie kohtumist oli eelnõu paigas ja sellest saab teha vaid ühe järelduse, et varjati informatsiooni,» arvas Tartes.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi väidab, et varjamist ei olnud ning keskkonnaorganisatsioonid on näidanud ümaralaua suhtes üles ebakonstruktiivset suhtumist. Tamkivi märkis, et viimasele ümarlauale tuli üheksast organisatsioonist kohale kolm, ning needki polnud valmis konstruktiivseid ettepanekuid esitama.

Sotsioloog Juhan Kiviräha sõnul peaks valitsus tegutsema sellises olukorras vahemehena, et ühiskondlikud huvid välja selgitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles