Eesti ja Brasiilia arutavad viisavabaduse kehtestamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Raigo Pajula

Eesti ja Brasiilia välisministeeriumite delegatsioonid arutavad Brasiilia ja Euroopa Liidu vahelise viisavabastusepingu ratifitseerimist.

Esmaspäeval Brasilias toimuvatel Eesti ja Brasiilia välisministeeriumite vahelistel poliitilistel konsultatsioonidel arutatakse Brasiilia ja Euroopa Liidu viisavabastusepingu kiire ratifitseerimise saavutamist, teatas välisministeerium.Ka on Eesti diplomaatidel kavas kohtumised Brasiilia parlamendis, kus on käivitumas ettevalmistused lepingu ratifitseerimiseks.

Lisaks arutatakse konsultatsioonidel kahepoolse koostöö tihendamist eelkõige äridiplomaatia vallas ning kolmepoolset koostööd arengumaade abistamiseks.

Eesti delegatsiooni liikmed arutavad Brasiilia ettevõtjatega toimuvatel kohtumistel majandussuhete hoogustamise võimalusi, koostööd infotehnoloogia ning turismi vallas.

Eesti delegatsiooni juhib välisministeeriumi asekantsler Kaja Tael.

Tänavu veebruari keskel kiitis Euroopa Parlament heaks uued viisareeglid Brasiiliaga.

Lepingute kohaselt saavad kõik ELi kodanikud reisida turismi- ja ärieesmärkidel Brasiiliasse kuni kolmeks kuuks viisavabalt, mis tähendab viisavabadust ka Eesti, Läti, Malta ja Küprose kodanikele, kes praegu vajavad veel viisat.

Lepingud jõustuvad pärast nende heakskiitmist Euroopa Parlamendis ja ratifitseerimist Brasiilia parlamendis.

Brasiilia kodanikud saavad juba praegu siseneda kõikidesse ELi riikidesse viisavabalt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles