Mihkelsoni hinnangul pole Toomi kohtumine Assadiga üllatav (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul pole Euroopa Parlamendi saadiku Yana Toomi visiit Süüriasse ja kohtumine president Bashar al-Assadiga üllatav.

«Mis [aga] puudutab Yana Toomi taaskordset kohtumist sõjakuritegude eest vastutava Assadiga, siis see pole üllatav. Ta on ennast juba ammu positsioneerinud Kremli poliitika toetaja ning propageerijana nii Euroopa Parlamendis kui ka Eestis,» kirjutas Mihkelson sotsiaalmeedias.

Toom kohtus koos oma Lätist ja Itaaliast Euroopa Parlamenti valitud kolleegi ning Vene parlamendisaadikutega neljapäeval Damaskuses Süüria presidendi Assadiga. Venemaa saadikute delegatsiooni juhtis Vene parlamendi ülemkoja, föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov.

«Toom on sisuliselt kaasatud Kremli loodud uude rahvusvahelisse «internatsionaali», kuhu kuuluvad eeskätt paremäärmuslikud erakonnad Euroopas ning poliitikud, filminäitlejad ja teised, kes on vabal tahtel kujunenud Kremli suuvoodriteks või lihtsalt kogemata muutunud «kasulikeks idiootideks»,» märkis Mihkelson.

«Venemaa välispoliitika tööriistadena on nende roll mõjutada avalikku arvamust kuni koduriikide poliitika muutmiseni Venemaale sõbralikuks ning Putini poliitikat toetavaks,» lisas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liige Mihkelson.

IRL kuulub valitsuskoalitsiooni koos Keskerakonnaga, mille liige on ka Yana Toom.

Venemaa ja tema liitlane Assad soovivad Toomi ja teiste europarlamendi saadikute visiidiga Süüriasse näidata, et neil on oma tegevusele maailmas laiem toetus, märkis neljapäeval ka Euroopa Parlamendi saadik Urmas Paet.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles