Reformierakonna uus juht on Hanno Pevkur (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna üldkogu
Reformierakonna üldkogu Foto: Sander Ilvest

Reformierakonna üldkogu valis laupäeval partei uueks juhiks Hanno Pevkuri.

Pevkur kogus 1048 häält, tema vastaskandidaat Kristen Michal aga 635 häält.

Elektrooniliselt andis oma hääle 1311 inimest ning üldkogul pandi valimiskasti 382 sedelit. Neist kaks olid kehtetud.

Reformierakonna senine juht Taavi Rõivas ei kandideerinud.

Pevkur: tegelema tuleb hakata uue programmi kirjutamisega

Reformierakonna uus esimees Hanno Pevkur ütles intervjuus Postimehele, et tema kõige olulisem ülesanne on tagada, et erakond oleks üks meeskond ja saaks ühiselt vastu minna kohalikele valimistele.

Uue erakonna esimehe sõnul tuleb tegelema hakata uue programmi kirjutamisega. «Meie programm pärineb 2005. aastast. Jah, tõsi, me oleme teinud igaks valimiseks oma programmi, aga n-ö selgroog tuleb kirjutada uus, võttes kaasa kõik head liberaalsed väärtused, mis on vanas programmis,» rääkis Pevkur.

Seejärel saab erakond hakata valmistuma nii kohalikeks kui riigikogu valimisteks. «Kohalike valimiste ettevalmistus on juba väga-väga käimas,» märkis ta. Pevkur lisas, et soovib lähiajal Eesti uuesti läbi sõita.

Kohalikul tasandil on Reformierakonna eesmärk tulla võimule Tallinnas. «Kristen Michal on piirkonna juhina lubanud teha kõik selleks, et see õnnestuks.»

Pevkur ütles, et täpselt samamoodi soovib erakond võimul olla ka teistes Eesti paikades kuni uute moodustavate omavalitsusteni välja. «Nii kohalikul tasandil kui riigi tasandil saab rahva suurimat toetust parlamendis omav erakond omada vaid ühte eesmärki - olla võimul.»

Reformierakonna juhatusse osutusid üldkogul valituks Siim Kallas 1074 häälega, järgnesid Kaja Kallas 1063, Jürgen Ligi 999, Urmas Paet 907, Maris Lauri 865, Arto Aas 767, Anne Sulling 728, Urve Tiidus 719, Aivar Sõerd 709, Ants Laaneots 699, Urmas Klaas 657, Andrei Korobeinik 649, Laine Randjärv 615 ja Kalle Palling 543 häälega.

Reformierakonna juhatuse valimistel osales kokku 1660 erakonna liiget. 

Erakonna aseesimehed valib uus juhatus oma liikmete seast esimesel koosolekul. Seni oli erakonnal aseesimehi kolm: Kaja Kallas, Jürgen Ligi ja Hanno Pevkur.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles