Tallinki laevade tormikahjustused on enamjaolt kõrvaldatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmi-Riia liinil sõitnud Romantika sai eelmise nädala tormis räsida.
Stockholmi-Riia liinil sõitnud Romantika sai eelmise nädala tormis räsida. Foto: Toomas Huik

Riia ja Stockholmi vahel sõitvate Tallinki laevade Isabelle ja Romantika möödunud neljapäeva öösel merel möllanud tormi tõttu tekkinud kahjustused on enamjaolt kõrvaldatud.

«Kuna Riia - Stockholmi liini laevad sõidavad oma marsruudil võrreldes teiste meie laevadega enam tunde avamerel, oli ka tormi mõju mõnevõrra suurem. Romantika puhul sai kahjustada radariantenn ja üks vööriilluminaatoritest, Isabelle'il sai kahjustusi pood, kus said kannatada mõningad poeriiulid ning fuajees joogiautomaadid,» rääkis Tallinki pressiesindaja Luulea Lääne BNS-ile. Lisaks kukkus laeva restoranides ja baarides ümber või nihkus paigast suur osa mööblist.

«Mingil määral hävis nii nendel laevadel kui ka meie mõne teise laeva poes kinnitamata kaupa, kuid need kogused ja kahjud pole märkimisväärsed. Teistel laevadel suuremaid kahjustusi ei olnud,» sõnas Lääne.

«Tänaseks on enamik kahjustustest kõrvaldatud ning kontrollitakse üle nii nende kui kõikide teiste laevade suuremate sisustuselementide kinnitused ning võimalused täiendavate kinnituste lisamiseks. Kahjustuste kogusumma on hindamisel, kuid ei kuulu avalikustamisele,» ütles Lääne.

Öösel vastu neljapäeva Läänemerel möllanud tormi ajal ulatus laine kõrgus 7-8 meetrini ja suurimaks üksiku laine kõrguseks mõõtis Soome ilmateenistus 14 meetrit. Stockholmist Riiga teel olnud Romantika jõudis sihtkohta neljapäeva hommiku asemel alles õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles