Kaitseminister Tsahkna kohtus Soome kolleegiga ja sõlmis koostööleppe (1)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Margus Tsahkna ja Soome kaitseminister Jussi Niinistö.
Kaitseminister Margus Tsahkna ja Soome kaitseminister Jussi Niinistö. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Margus Tsahkna viibis eile oma esimesel välisvisiidil Soomes, kus kohtus Soome kaitseministri Jussi Niinistöga, kellega sõlmis Soomega kaitsekoostöö raamkokkuleppe.

Kohtumisel minister Niinistöga vahetati mõtteid regionaalse julgeoleku, kahepoolse ja Põhjala-Balti kaitsekoostöö edendamise ning Euroopa Liidu ja NATO teemadel.

Ühtlasi allkirjastasid kaitseministrid Eesti-Soome kahepoolse kaitsekoostöö raamkokkuleppe, mis toob välja valdkonnad ja seab eesmärgid, milles kahepoolset kaitsekoostööd edasi arendada.

«Juba täna teeme Soomega koostööd, osaledes ühiselt ÜRO rahutagamismissioonil UNIFIL Liibanonis või kaitsevaldkonna hangete läbiviimisel,» ütles Tsahkna ja kinnitas, et koostöölepe kinnitab Soome ja Eesti soovi teha veel tihedamat ja regulaarset kaitsealast koostööd.

Edasist tihedamat koostööd soovivad kaks riiki teha kaitsepoliitika, infovahetuse, võimearenduse, kaitsealase hariduse, õppuste ning kriisireguleerimise valdkonnas.

Tsahkna külastas ka Soome kaitseväe peastaapi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles