Täna «Pealtnägijas»: Ilvese krediitkaardiajalugu paljastab glamuurikulud ja ka petuloo (15)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves Kanadas kaarikusõidul.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves Kanadas kaarikusõidul. Foto: Christ Wattie / Reuters / Scanpix

Tänane ETV saade «Pealtnägija» toob avalikkuse ette vabariigi presidendi kantselei viimase viie aasta krediitkaardiväljavõtted, kust ilmneb president Toomas Hendrik Ilvese teise ametiaja kohta nii mõndagi huvitavat. 

President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves Türi lillelaadal.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves Türi lillelaadal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«18 000 eurot sviidi eest Davosis... Austribaar New Yorgis ja joogid maailma kõrgeimas hoones Dubais... spaa-massaaž, Versace pood, kontserdipiletid ... ridamisi sularaha välja võtmisi ja pisioste Eestis kuni Abja ehituspoeni...,» loetleb «Pealtnägija» tiim Facebooki-postituses. «See on vaid pisike osa Vabariigi Presidendi Kantselei ehk VPK viimase viie aasta krediitkaardiväljavõtetest, mis esmapilgul küsimusi tekitavad,» lisatakse samas.

«Pealtnägijal» õnnestus kätte saada Ilvese viimase presidendiperioodi krediitkaardiajalugu, kust avastati krõbedad kulud glamuurile, naljakad näpukad ning lõpuks jõuti isegi konkreetse krediitkaardipettuseni.

Rahakasutust kommenteerivad saates teiste seas Ilvese-aegsed presidendi kantselei direktorid Siim Raie ja Alo Heinsalu ning Ühingu Korruptsioonivaba Eesti juhatuse esimees Erkka Jaakkola.

Esmakordset põhjalikku ülevaadet sellest, millele riigi esimene mees raha kulutas, näeb täna õhtul kell 20.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles