Jõhvi korteriühistud tahavad prügiveo tasu hüppelise tõusu vaidlustada

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmekonteinerid.
Jäätmekonteinerid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Jõhvi elanikud on prügiveo tasu ligi 76-protsendilise tõstmise vastu ja korteriühistud on otsustanud vallavalitsuse korralduse vaidlustada.

Jäätmevedaja osaühing Ekoviri poolt Jõhvi vallale esitatud hinnatõusu taotluses toodi põhjuseks asjaolu, et sel aastal tõusis Uikala prügilas jäätmete vastuvõtu hind üle kahe korra, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat». 

Nii Uikala prügila kui ka Ekovri ainus juhatuse liige Viktoria Tsventarnaja ütles, et hindu tõstis Uikala prügila nõukogu.

Jõhvi vallavalitsus kinnitas taotluse, leides, et hinnatõus on põhjendatud, sest 2013. aastal Ekoviriga sõlmitud jäätmeveo viieaastase lepingu kehtimise ajal ei oldud hinda seni veel tõstetud.

Jõhvi korteriühistute esimehed on aga nördinud, et hinnatõus tuli ootamatult, sest ühistute aastaeelarved on juba planeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles