Tsahkna vastab Postimehe juhtkirjale: parteipropaganda maksumaksja raha eest on lubamatu (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski, Jüri Ratas ja Margus Tsahkna valitsuse pressikonverentsil.
Jevgeni Ossinovski, Jüri Ratas ja Margus Tsahkna valitsuse pressikonverentsil. Foto: Liis Treimann

IRLi juhi Margus Tsahkna hinnangul on maksumaksja raha eest erakondlike sõnumite levitamine lubamatu, kuid see ei ole küsimus, mille lahendamisega tuleks tegeleda valitsuse tasemel.

Postimees kirjutas oma tänases juhtkirjas, et kui miski on sügisestel kohalike volikogude valimistel ebaaus, siis see, et üks erakondadest – Keskerakond – teeb kõigi Tallinna maksumaksjate arvelt raha võttes massiivset propagandat, et kindlustada endale hea valimistulemus.

Tallinna linnakantselei avalike suhete teenistuse, sisuliselt linnapea alluvuses välja antavad Pealinn ja Stolitsa neelavad aastas 2,5 miljonit eurot. Üle 240 000 euro sellest kulub Tallinna maksumaksja raha eest ilmutatavate lehtede tasuta levitamisele üle Eesti.

Postimehe toimetuse hinnangul peaks väiksemad koalitsioonipartnerit valimiste eel tagajalgadele ajama ainuüksi see, et Tallinna maksumaksjate arvelt käib Keskerakonna propaganda tegemine muutusteta. «Kui kaua me peame seda taluma, IRL ja sotsid?» küsiti juhtkirjas.

«Minu seisukoht on jätkuvalt sama: linna maksumaksja raha kasutamine igasuguse erakondliku propaganda jaoks on lubamatu,» ütles Keskerakonna koalitsioonipartneri, Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Margus Tsahkna.

«See raha – üle kahe miljoni euro, mida Tallinna linn paneb propagandasse – tuleks suunata kuskile mujale, näiteks laste alusharidusse. See asi tuleks kinni panna seal.»

Kas Tsahkna on sel teemal Ratasega rääkinud? «Ikka-ikka. Kuid see ei ole valitsuse teema,» ütles IRLi juht. Ta lisas, et oma hinnangu saavad lubamatule rahakasutusele anda maksumaksjad ise, ja seda juba peatsetel kohalikel valimistel, et «see asi ära lõpetada». 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles