Afganistanis rängalt viga saanud Eesti sõdurid ihkavad sõjatandrile tagasi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käimasolev sõja-aasta võib kujuneda eriti raskeks Afganistani tsiviilelanikkonnale, kuna positsioone kaotanud Talibani võitlejad kasutavad meeleheitlikult iga võimalust, et liitlasvägedes ebakindlust tekitada, säästmata seejuures ka rahumeelseid afgaane.
Käimasolev sõja-aasta võib kujuneda eriti raskeks Afganistani tsiviilelanikkonnale, kuna positsioone kaotanud Talibani võitlejad kasutavad meeleheitlikult iga võimalust, et liitlasvägedes ebakindlust tekitada, säästmata seejuures ka rahumeelseid afgaane. Foto: Reuters / Scanpix

Afganistanis raskelt vigastada saanud Eesti sõdurid kavatsevad kaugele sõjatandrile tagasi minna. Endise sõjaväelase sõnul on tagasipöördumine rohkem vajalik pigem mehele endale kui kaitseväele.

«Praegu on Afganistani missioonile mineku soovi avaldanud kaks raskelt viga saanud kaitseväelast,» ütles nooremleitnant Marek Kohv kaitseväe peastaabi teavitusosakonnast Õhtulehele.

Praegu tema sõnul ühtegi haavata saanud Eesti sõdurit Afganistanis missioonil pole.

Põhjuseks, mis sõdurid soovivad tagasi minna, võib Kohvi sõnul olla soov kord alustatu lõpuni viia ehk siis teha oma missioon lõpuni või ka soov taas kord oma relvavendadega koos olla. «Sõprus ja õlg-õla-tunne, mis tekivad lahinguväljal, on hoopis sügavamad kui tavaolukorras,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles