Ratas: sisekaitseakadeemiat polnudki plaanis Narva viia (13)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast kuudepikkusi ägeadid väitlusi sisekaitseakadeemia võimaliku kolimise üle, kinnitab peaminister, et õppeasutuse idapiirile kolimine polnudki tegelikult plaanis.
Pärast kuudepikkusi ägeadid väitlusi sisekaitseakadeemia võimaliku kolimise üle, kinnitab peaminister, et õppeasutuse idapiirile kolimine polnudki tegelikult plaanis. Foto: Erik Prozes

Peaminister Jüri Ratas kinnitab, et sisekaitseakadeemia peamaja üleviimist Tallinnast Narva polnudki plaanis ja korruptsioonis süüdi mõistetud endised Kohtla-Järve linnapead  Solovjov ja Kollo heidetakse peagi Keskerakonnast välja.

Mis ikkagi mõne kuuga juhtus, et koalitsioonileppesse kirjutatud kindel plaan viia sisekaitseakadeemia Narva tegelikult  teoks ei saa? 

Saab küll teoks…

Uut sisekaitseakadeemia peamaja ju Narva ei ehitata, nüüd räägitakse vaid kolledžist.

Koalitsioonileppes oli kirjas, et me viime sisekaitseakadeemia Narva ja ma arvan, et see ongi mõistlik lahendus.

Nii Jevgeni Ossinovski, Margus Tsahkna kui Jaak Aab [Keskerakonna peasekretär] rääkisid veel mõned kuud tagasi, et jutt on Tallinna plaanitud  uue õppekompleksi ehitamisest Narva, mitte praktikabaasi sugemetega kolledžist.

Praegust valitsust juhivad Keskerakond ja peaminister Jüri Ratas ning valitsuse koalitsioonipartnerid sotsiaaldemokraadid ning Isamaa ja Res Publica Liit.  Ma olen viibinud alates algusest kuni lõpuni koalitsioonileppe läbirääkimiste juures. Ei ole kunagi koalitsiooniläbirääkimiste laual olnud, et 100 protsenti viiakse sisekaitseakadeemia Tallinnast, Väike-Maarjast ja Paikuselt Narva.

On olnud juttu sellest, et sisekaitseakadeemia osa Narvas tuleb tugevdada. Ma arvan, et on leitud väga mõistlik ja väga tasakaalukas lahendus − sisekaitseakadeemia ehitatakse välja Tallinnas Kase tänaval ja üks osa ehk kolledž viiakse Narva, kuhu tulevad üks õppeosa, lasketiir ja korralikud majutuskohad ning Narva elanike poolt aastaid pikisilmi oodatud ujula.

Täispikka intervjuud peaministriga saab lugeda Põhjarannikust.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles