Uurimine: kas Saluveer tõi kooli jõulupeole alkoholi? (4)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Saluveer.
Aarne Saluveer. Foto: Videokaader

Ministeeriumi otsusega ametikoha säilitanud Otsa kooli juht Aarne Saluveer on samal ajal kriminaaluurimise all seoses alkoholi võimaldamisega kooli jõulupeol.

Uurimise all on 15. detsembril Tallinna kesklinnas toimunud Otsa kooli jõulupidu, kus Saluveeri teadmisel pakuti alkohoolseid jooke. Juhtum on Saluveeri seisukohast komplitseeritud seetõttu, et peo korraldanud õpilasesindusel aitas poest alkoholi tuua direktor isiklikult.

Koolijuht Saluveeri umbusaldajaile tunnistas toimunut ka Saluveeri kaitseks välja astunud kooli õpilasesinduse juht, kelle väitel pakkus direktor alkoholi kooli toomisel vaid transporditeenust. Ta mainib oma kirjalikus pöördumises, et alkoholi on Otsa kooli pidudel pakutud varemgi ja osta saavad seda vaid peol osalevad täiskasvanud.

Saluveeri vastased leiavad, et kooli jõulupeole direktori isiklikul osalusel alkoholi toomine on siiski ebaeetiline. «Juhtum on nii ebaeetiline kui ka sobimatu haridusasutuse tegevuse olemuse ja eesmärkidega,» hinnatakse umbusaldusavalduses.

Õpilasesinduse juhi hinnangul on küsimus tõesti selles, kas alkoholi pakkumine peol, kus viibivad alaealised, on ikka kombekas. Juhtunust õppust võttes lubab õpilasesindus, et ees ootav kooli suvine lõpupidu on mõeldud vaid vanematele kui 18 aastat.

Jaanuari keskel kuriteoteate saanud noorsoopolitsei ja Põhja ringkonnaprokuratuur algatasid juhtunu asjaolude selgitamiseks kriminaaluurimise. Mitmed jõulupeoga seotud inimesed on käinud uurija juures ütlusi andmas. Kuriteokahtlustust prokuratuuri teatel kellelegi siiski esitatud pole.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles