Ratas: riigihalduse ministri kandidaat tehakse teatavaks tuleva nädala alguses (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu

Brüsselis viibiv peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles ERRi raadiouudistele, et riigihalduse ministri kandidaat tehakse teatavaks tuleva nädala alguses.

«Plaanis on see, et eks Keskerakond peab leidma uue ministri. Sellega ma eile õhtul juba tegelesin Tallinnas, jätkan sellega homsel päeval Tallinnas ja ma usun, et nädala alguses Keskerakond annab teada uuest ministri kandidaadist.»

Praegu on Ratase sõnul olemas «kaks-kolm tublit nime».

Keskerakondlasest europarlamendi liige Yana Toom ütles, et kui talle tehtaks ettepanek asuda Mihhail Korbi asemele, siis ta keelduks sellest. «Ma pole mitte kunagi töötanud seal, kus ma ei saa väljendada ennast vabalt ja pean pidevalt ennast tsenseerima.»

Ka keskerakondlasest riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin ametikohast ei huvitu.  «Mul on teised prioriteedid, ma olen praegu kõrvuni sees rahanduskomisjoni asjadega ja kiiresti muutuda niivõrd kompetentseks ministriks, nagu oli Mihhail Korb, mul ei õnnestu.»

Peaministri kohuseid täitev majandus- ja taristuminister Kadri Simson ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et seaduse järgi on tagasi astunud ministri asemele uue inimese leidmiseks aega kuu.

«Kuna peaminister Jüri Ratas on täna Brüsselis, nädalavahetusel toimuvad kõnelused koalitsioonipartneritega ja Ratas on järgmise nädala esimesel poolel ringsõidul erinevates Euroopa riikides, siis me hakkame uut ministrit otsima nädala pärast,» ütles Simson.

Mihhail Korb ning Kadri Simson täna võimalikku kandidaati riigihalduse ministri kohale välja ei öelnud. Korbi sõnul on Keskerakonnal kindlasti häid spetsialiste, kes võiksid asuda tema asemel ministrikohale. «Me valime parima,» ütles ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles