Riigikogus algatati lasteaia kohatasu alandamise eelnõu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnele perele käib lasteaia kohatasu üle jõu.
Mõnele perele käib lasteaia kohatasu üle jõu. Foto: SCANPIX

Konservatiivne Rahvaerakond algatas riigikogus eelnõu, et vähendada kogu riigis lasteaia kohatasu ülemmäära praeguselt 20 protsendilt 10 protsendile valitsuse kehtestatud alampalgast ning vabastada kohatasu maksmisest alates kolmandast lapsest.

«Muudatuse eesmärk on kaotada suured erinevused lasteaia kohamaksudes üle Eesti selleks, et vähendada eelkooliealiste lastega perekondade rahalist koormust,» selgitas Konservatiivse Rahvaerakonna saadik Jaak Madisson.

Paides moodustab lasteaia kohatasu alampalgast 7,5 ja Kuressaares 9 protsenti, Tartus on see 15 ja Viljandis ilma sissekirjutuseta peredele 20 protsenti alampalgast. «Kuna järgmisel aastal tõuseb alampalk 470 euroni, siis 20 protsenti sellest on 94 eurot. Keskmisele kahelapselisele perele on see valus löök rahakoti pihta,» ütles Madisson

Kuna kolmanda lapse eest paljudes omavalitsustes juba praegu tasu ei võeta ning enamik omavalitsusi suudab lasteaiakohamaksu hoida juba praegu 10% peal või alla selle, siis ei too seadusemuudatus algatajate sõnul kaasa märkimisväärseid kulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles