TV3 promotud posijate festivali korraldamise taga on kanali reporter (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Soiver
Sven Soiver Foto: ViktorBurkivski

TV3 reklaamib enda korraldatavat Kolmanda silma festivali, kus esinevad sensitiivid, astroloogid ja muud müstikud, kusjuures festivali pileteid müüb telekanal ise ja seda korraldab TV3 kõrval selle uudistesaate reporter Sven Soiver.

Sven Soiveri sõnul tekkis idee festival korraldada TV3 endal ning ta oli meeldivalt üllatunud, kui telekanal ettepaneku festivali korraldamine enda õlule võtta talle tegi, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Nõnda kujuneski nii, et Soiver asutas aprillis oma tööandja ettepanekul äriettevõtte, mille ainsaks juhatuse liikmeks ta sai ning korraldab oktoobrikuus toimuvat sensitiivide, astroloogide ja teiste ebateaduste esindajate üritust, mille piletihinnad algavad 25 eurost ning promob seda üritust ka TV3 uudistes.

Ajakirjanik ja Tallinna Ülikooli ajakirjandusõppejõud Priit Hõbemägi peab TV3 tegevust ajakirjanduseetikaga selgelt vastuolus olevaks, kuid Sven Soiver ise eetilist konflikti oma firma korraldatava ürituse reklaamimises oma tööandja kanalis ei näe. «Minu jaoks on see töö. See firma on asjade selguse ja lihtsuse mõttes lihtsalt,» ütleb Soiver.

​Piletimüügikeskkonnas tutvustatakse üritust nii: «Esmakordselt toimuv astroloogia, müstika ja spirituaalse elulaadi festival toob külastajateni ettekanded Eesti tuntuimatelt astroloogidelt, sensitiividelt ning tavaarusaamade taha vaatavatelt õpetajatelt. Terve päeva jooksul toimuvad presentatsioonid, töötoad, showd, seminarid ja privaatsed kohtumised selgeltnägijate, sensitiivide, ravitsejate ja parapsühholoogidega.»

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles