10–12 tk
2 tl soodat
3 dl (110 g) kaerahelbeid
3,5 dl sõelutud jahu
2,5 dl suhkrut
2,5 dl riivitud kookost (kuivatatud)
1 sl heledat siirupit
190 g sulatatud võid
soovi korral suhkruglasuuri, šokolaadiglasuuri, hakitud pähkleid
10–12 tk
2 tl soodat
3 dl (110 g) kaerahelbeid
3,5 dl sõelutud jahu
2,5 dl suhkrut
2,5 dl riivitud kookost (kuivatatud)
1 sl heledat siirupit
190 g sulatatud võid
soovi korral suhkruglasuuri, šokolaadiglasuuri, hakitud pähkleid
Eelkuumuta ahi 190 kraadini. Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga. Vala suurde kaussi puistatud soodale 2 sl keevat vett. Lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Jaga tainas 10–12 suuremaks portsuks ning vormi otse plaadil igast u 7 cm läbimõõduga lame ketas. (Jäta ketaste vahele tublisti ruumi, kuna küpsised kerkivad ahjus u 13 cm suurusteks krõbedikeks). Küpseta 12–15 minutit, kuni küpsised on kenasti kuldsed. Jahuta plaadil. Soovi korral võid otse plaadil kettad ka glasuuriga üle triibutada. Pane igale küpsisele tipuks näpuotsaga hakitud pähkleid.