Krõbedad kaeraküpsised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõbedad kaeraküpsised
Krõbedad kaeraküpsised Foto: Jaan Heinmaa

10–12 tk

2 tl soodat
3 dl (110 g) kaerahelbeid
3,5 dl sõelutud jahu
2,5 dl suhkrut
2,5 dl riivitud kookost (kuivatatud)
1 sl heledat siirupit
190 g sulatatud võid
soovi korral suhkruglasuuri, šokolaadiglasuuri, hakitud pähkleid
 

Eelkuumuta ahi 190 kraadini. Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga. Vala suurde kaussi puistatud soodale 2 sl keevat vett. Lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Jaga tainas 10–12 suuremaks portsuks ning vormi otse plaadil igast u 7 cm läbimõõduga lame ketas. (Jäta ketaste vahele tublisti ruumi, kuna küpsised kerkivad ahjus u 13 cm suurusteks krõbedikeks). Küpseta 12–15 minutit, kuni küpsised on kenasti kuldsed. Jahuta plaadil. Soovi korral võid otse plaadil kettad ka glasuuriga üle triibutada. Pane igale küpsisele tipuks näpuotsaga hakitud pähkleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles