Kuivastus tuleb praamile pääsemiseks aega varuda

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Suur Tõll Kuivastu sadamas. Pilt on illustratiivne.
Parvlaev Suur Tõll Kuivastu sadamas. Pilt on illustratiivne. Foto: Alar Truu

Jaanipäeva Saaremaal veetnud ja nüüd koduteele asunud mandrielanikud ummistavad Kuivastu sadamat, praamile pääsemiseks võib kuluda kuni kaks tundi.

«Mööda põldu ja kõnniteid sõidetakse, hullumeelne trügimine,» kirjeldas üks praamiootaja, kelle sõnul tekitasid autod sadama suunas iseeneseslikult kolmanda sõidurea, kirjutas ERRi uudisteportaal.

TS Laevade turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro ütles, et kella 13 paiku oli praamijärjekord umbes ühe kilomeetri pikkune, veidi enne kella 14 aga 1,5 kilomeetrit.

Praamile pääsemiseks tuleb Arro sõnul olenevalt sõiduki suurusest oodata 1,5-2 tundi.

Järjekordade pikkust soovitas Arro uurida praamid.ee lehelt, kuid kella kahe ajal oli seegi ilmselt külastajate suure arvu tõttu rivist väljas.

TS Laevad andis reedel teada, et esialgseil andmeil sõitis neljapäeval, 22. juunil Virtsu-Kuivastu liinil üle 12 000 reisija ja ligi 4500 sõidukit, mida on viiendiku võrra rohkem kui mullu samal ajal. Saaremaale sõitajatest oli neljapäeva õhtul kella 19 paiku Virtsu sadamas moodustunud umbes kilomeetri pikkune järjekord. 

Rohuküla-Heltermaa liinil oli neljapäeval 4940 reisijat, mida on 37 protsendi võrra rohkem kui mullu samal kuupäeval, ning sõidukeid oli praamidel 1719, mida on eelmise aastaga võrreldes koguni 70 protsendi võrra rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles