Hiiumaa saab mitmeaastase ootamise järel poebussi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva TÜ kauplusauto. Illustreeriv foto.
Järva TÜ kauplusauto. Illustreeriv foto. Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht

Hiiumaa omavalitsuste liit (HOL) on vähemalt neli aastat otsinud võimalusi uue poebussi soetamiseks, nüüd ostab uue poebussi AS Selver, mis võtab üle ka teenuse, kirjutab Hiiu Leht.

Hiiumaa omavalitsuste liidu juhatuse liige Üllar Padari ütles, et olukord, kus poebussi omanik on omavalitsusliit, on Eestis väga erandlik, seevastu Skandinaavias tavalisem.

«Miks peaks buss olema HOLi oma kui erasektor on valmis teenust osutama,» küsis Padari retooriliselt.

Nüüd tegi rändpoe operaator AS Selver HOLile pakkumise, et soetavad uue bussi ise, ainus tingimus, et HOL ei hakka vana bussiga pakkuma kõlvatut konkurentsi. Padari kinnitas, et kui Selver uue bussi käiku saab, müüb HOL oma vana bussi oksjonil maha.

HOL on uue bussi ostu arutanud küll nii, küll naa. Eriti tihti oli uue bussi soetamisvajadus HOLi laual sellest aastast. Talvel oli praeguse Volvo bussi mootorile tehtud küll kapitaalremont, kuid Padari sõnul on kaugemate külade elanike jaoks elutähtsa teenuse osutaja, registreerimisandmete järgi otsustades 26-aastane buss, omadega läbi ning pole enam töökindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles