Päästeamet saadab Ukrainasse kolm demineerimisbussi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demineerimisbussid.
Demineerimisbussid. Foto: Päästeamet

Lähiajal jõuavad Ukrainasse humanitaarabina kolm Eesti päästeameti kasutuses olnud multifunktsionaalset demineerimisbussi, millega loodetakse tõhustada sealset humanitaardemineerimist. 

Bussid läbisid Eestis tehnilise ülevaatuse ja ukrainlased saavad neid kohe kasutama hakata. Busside turuväärtus kokku on 12 200 eurot ning nende saatmiskulud tasub välisministeerium, teatas päästeamet.

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu kohtub täna Kiievis eriolukordade ameti juhtidega humanitaarabi üleandmiseks ja teeb ka ülevaate päästeameti tegevusest. Tammearu tõi välja, et Eesti taasiseseisvumise järel oli humanitaarabi väga oluline päästeameti ülesehitamisel. 

«1990ndatel aastatel, kui päästeamet alustas oma tegevust, toetati ametit humanitaarabiga põhiliselt Soomest ja Rootsist, alates 2000. aastast oleme tehnika soetamiseks kasutanud ELi struktuurtoetuste fonde,» sõnas Tammearu. «Nii nagu varem aidati meid, on meil nüüd omakorda võimalus ja kohustus anda abi teistele riikidele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles