Laiksoo kaitsja: šokivangistus ei ole vastuvõetav

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi Joosep Laiksoo isale kuuluv auto välja pärast kolme hukkunuga päädinud avariid, mis juhtus mullu            8. detsembril Tallinna-Tartu maanteel Mäo lähedal.
Selline nägi Joosep Laiksoo isale kuuluv auto välja pärast kolme hukkunuga päädinud avariid, mis juhtus mullu 8. detsembril Tallinna-Tartu maanteel Mäo lähedal. Foto: Politsei

Kolme inimese surnukssõitmises süüdistatava Joosep Laiksoo kaitsja sõnul ei tohi noormehe suhtes rakendada šokivangistust, nagu nõuab kannatanu.

Laiksoo esindaja, vandeadvokaadi vanemabi Maano Saareväli kinnitas, et varasemaid riigikohtu lahendeid vaadates oleks vangistus liiga karm karistus, kuna alaealiste puhul ei ole karistused samad, mis täisealistel, kirjutas ERR.

Tänasel Tallinna ringkonnakohtu istungil, kus kohus arutas avariis vanemateta jäänud Hillar Koitla apellatsiooni, ei osanud Laiksoo vastata kohtuniku küsimusele, kas traagiline õnnetus oleks jäänud olemata, kui tema kõrval oleks sel hetkel istunud täiskasvanu.

«See on võimalik, aga see ei ole garanteeriutud võimalus. See on oletuste maale jääv lause, et kui oleks olnud kõrval, et siis oleks olnud võimalik tagajärg ära hoida,» ütles esindaja.

Samuti ei osanud Laiksoo öelda, miks tema auto vastassuunavööndisse kaldus, kuna ei mäleta õnnetusest midagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles