Vinegrettkastmes kartulisalat vürtsikiluga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinegrettkastmes kartulisalat vürtsikiluga
Vinegrettkastmes kartulisalat vürtsikiluga Foto: Jaan Heinmaa

Neljale

700–800 g kartuleid

16 kõvakskeedetud vutimuna või 4 kanamuna

1 keskmine punane sibul

3–4 keskmist marineeritud kurki

16–18 vürtsikilufileed

2–3 sl kappareid

1 pott rohelist salatit maitse järgi (lehtsalat, rukola, misuna vms)

Kaste:

4 sl sidrunimahla

1 dl oliiviõli

1 purustatud küüslauguküüs

1 sl prantsuse sinepit

soola

musta pipart

pisut suhkrut

Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ning jahuta, koori ja viiluta. Poolita kooritud vutimunad, kanamunad lõika kuueks või kaheksaks. Koori sibul, lõika neljaks sektoriks ja viiluta. Viiluta kurgid ja poolita kilufileed. Lisa tükeldatud ainetele kapparid. Sega kõik kastmeained omavahel ja kalla tükeldatud salatikomponentidele. Jäta vähemalt pooleks tunniks külmkappi maitset võtma. Enne serveerimist sega hulka rebitud salatilehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles