Paet ootab Eesti valitsuselt Kataloonia asjus selget reaktsiooni (3)

Helen Mihelson
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet PM stuudios.
Urmas Paet PM stuudios. Foto: Postimees

Euroopa Parlamendi saadik, reformierakondlane Urmas Paet kritiseerib Kataloonia sündmuste taustal Eesti valitsusjuhtide tagasihoidlikku reaktsiooni.

Välisministeerium teatas eile hilisõhtul saadetud pressiteates, et Eesti toetab Hispaania suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust. «Oluline on, et kõik siseriiklikud küsimused lahendatakse kooskõlas Hispaania seadustega. Hispaania peab demokraatliku õigusriigina loomulikult tagama oma seaduste täitmise,» seisis teates. Ühtlasi avaldas ministeerium lootust, et referendumi käigus vallandunud pinged ei jää kestma ning edaspidi liigutakse dialoogi ja vastastikuse mõistmise suunas.

Endine välisminister Urmas Paet on tagasihoidliku avalduse suhtes kriitiline. «Eeldaksin Eestilt ELi eesistujariigina selget seisukohta eilse politseivägivalla osas Kataloonias. Tegelikult oleksin eeldanud seda juba eile. Aga nii peaminister kui välisminister vaikivad,» sõnas Paet.

Paetile jääb ka arusaamatuks, milleks Eestile üldse Euroopa Liidu eesistuja roll, kui nii olulises asjas üritatakse seisukohti vältida. «ELi eesistuja positsiooniga kaasneb au kõrval ka vastutus,» leidis poliitik.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles