Priit Pullerits: Kroonika näitab elu tõelist palet

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvikas ajakirjanik, Priit Pullerits läbi aegade
Värvikas ajakirjanik, Priit Pullerits läbi aegade Foto: .
Kõnekad vanused seltskonnaelu lipulaeva värskes numbris

Inimesed väidavad, et nad ei loe Kroonikat – ja uhkustavad ka veel sellega. Mart Juur ja Andrus Kivirähk on Kroonika mittelugemise juba aastate eest lausa moetrendiks muutnud. Nemad vaatavad ainult pilte, nagu nad avalikes esinemistes on kuulutanud.



Ilmaaegu alahindavad inimesed Kroonikat. Aga võib-olla tuleneb see tõsiasjast, et nad ei oska Kroonikat õigesti lugeda. Naisõiguslase maski taha varjunud konservatiiv Barbi Pilvre on rääkinud, et tegelikult kajastab ajakiri põnevaid sotsiaalseid suundumusi.



Värske Kroonika kinnitab, et Pilvrel on õigus – kui vaid ajakirja pisutki süüvida. Olgu siinkohal abiks viimasest Kroonikast vastu vaatavad faktid. Eks kaege, mis on neis ühist.



Riigikogulane Jaak Aab (48) on leidnud uue naise, õpetaja Oksana (32). Ärimees Jüri Mõis (51) ja Kerttu Olmann-Mõis (34) saavad valmis uue maja. Laulja Hendrik Sal-Salleri (42) ja Berit Veiberi (29) pisipoeg käib isa jälgedes. Maratoonar Pavel Loskutov (38) ja ta abikaasa Diana (24) said teise lapse, Nikita. Elukunstnik Alex Lepajõe (47) ja ta elukaaslane Kristi (25) said samuti teise lapse, Hendrik Jaagu. Jaan Toots (51) ja Kati Toots (26) said esimese lapse, Karolina. Dirigent Paavo Järvi (45) räägib muu seas kooselust venelannast viiuldaja Tatjana Bermaniga (28).



Kuigi kõige kõnekam informatsioon sai sulgudesse peidetud, pole sealt ilmneva tõeluse eest võimalik silmi peita: enamik viimase Kroonika meeskangelastest on läinud elus noorema naisega teisele ringile.



Aga naisevahetajad ilmutavad kaasat upgrade’ides lühinägelikkust. Asi on selles, et kui 50-aastane mees võtab 20-aastase naise, on algul kõik kaunis. Kui mees saab 60, täitub naisel 30 – pole samuti paha. Saab mees 70, kukub naisel 40 – ei ole veel midagi hullu. Aga peaks mees välja vedama 80. eluaastani, kui naisel tuleb 50 – no mõelgu see mees, mida ta nii vana naisega peale hakkab.



Kroonikal, nagu elu näitab, ei tule niipea puudu neist, kelle elukäigul kätt pulsil hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles