ERR.ee: Lukas soovib koolidirektoritele anda trahvimise õiguse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Tõnis Lukas
Haridusminister Tõnis Lukas Foto: Liis Saar

Haridusminister Tõnis Lukas soovib koolidirektoritele anda kohtuvälise menetlemise õiguse, mis lubaks näiteks määrata trahve vastavalt korrarikkumisele.

Lukas teatas koolijuhtide infopäeval Tartus, et on teinud ettepaneku väärteomenetluse seadustiku muutmiseks nii, et linna või valla volikogud saaksid anda kohtuvälise menetlemise õiguse lisaks linnavalitsuse ametnikele ka koolijuhtidele, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Lukase hinnangul peaks koolidirektor olema heas mõttes koolimaja peremees, isiksus ja autoriteet.

Direktorite hinnangul lisab see küll töökoormust, kuid mõnikord oleks lausa vajalik, et taltsutada neid lapsi ja lapsevanemaid, kelle arvates õppimine on koolis hoopis teisejärguline töö.

Haridusministeeriumi koostatud kooliturvalisuse riskianalüüsis on esikohal koolikiusamine. Kuid mitte ainult õpilaste omavaheline, vaid ka õpetajate kiusamine õpilaste poolt.

Lukase kinnitusel on kavas koos justiitsministeeriumiga põhjalikult läbi arutada, kuidas koolijuhtidele suuremate volituste andmise ettepaneku mõte seadusse jõuaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles