Sisekaitseakadeemia eeskujul luuakse Kosovosse sisekaitseline kompetentsikeskus

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia.
Sisekaitseakadeemia. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Sisekaitseakadeemia (SKA) koos Soome mitme sisekaitselise õppeasutusega võitis hankekonkursi, mille eesmärgiks on Kosovos Eesti Sisekaitseakadeemiale sarnase õppeasutuse väljaarendamine.

SKA rektor Lauri Tabur tõstis esile, et Eesti Sisekaitseakadeemia organisatsioonimudel on Euroopas ainulaadne, ühendades ühe katuse alla kõik sisekaitselised erialad.

«Sellega võimaldatakse väikeriigi tingimustes hoida kokku niigi piiratud ressursse,» selgitas Tabur.

Just see sai määravaks, miks Kosovo partnerid hindasid Eesti kogemust neile sobivaks.

Projekti käigus on planeeritud arendada Kosovo erinevate õppeasutuste õppekavade baasil välja kaasaegne sisekaitseline kompetentsuskeskus ning viia loodav ühendakadeemia Euroopa kvaliteedikriteeriumitele vastavat kõrgharidust andvaks õppeasutuseks.

Projekt viiakse ellu aastatel 2012-2013.

Eesti ja Soome ekspertide roll on seejuures juhendada ja konsulteerida vajalike analüüside ja uuringute läbiviimist, anda nõu õppekavade arendamisel ning toetada rahvusvaheliseks õppekavade akrediteerimiseks ettevalmistust.

Sisekaitseakadeemia on siseministeeriumi haldusala kõrgkool, mis valmistab kutse-, kõrg- ja magistrihariduse tasemel ette spetsialiste laiale ringile sisejulgeolekuasutustele (sh politsei- ja piirivalvele, päästealale, samuti justiits- ning maksu- ja tollisüsteemile).

Neis valdkondades viiakse läbi ka teadus- ja arendustööd ning pakutakse juba töötavatele spetsialistidele täiendkoolitust kõigis erialastes küsimustes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles