Justiitsministeerium: tüdrukutele pole erikooli vaja!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaagvere erikool.
Kaagvere erikool. Foto: Sille Annuk

Kui esialgu on plaan koondada probleemsed tüdrukud ja poisid kokku ühte erikooli, siis tulevikus ilmselt õrnemat sugu enam sellisest õppeasutusest ei leia.


Justiitsministeerium on nimelt teinud ettepaneku tüdrukuid enam erikooli üldse mitte suunata, vaid saata «raskemad» tütarlapsed tavakoolide juurde loodavatesse eriklassidesse.


«Tüdrukute õigusrikkumised pole nii rasked ning nende retsidiivsus [kuritegude korduvus – toim] on tunduvalt väiksem kui poistel,» teatas justiitsministeerium oma vastuses haridusministeeriumile tänavu juulis.


«Justiitsministeeriumi ettepanekut toetavad ka mitmed väliseksperdid,» nentis erikoolide reformi ette valmistava töörühma juht Teet Tiko.


«Lisaks väiksemale retsidiivsusele jätab kinnine asutus tüdrukute psüühikale raskema jälje kui poistele. Lähiaastatel siiski tüdrukute erikooli suunamist täielikult lõpetada plaanis ei ole, kinnitas töörühma juht. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles