Ministeeriumi audiitor sattus Läänemaa asemel Saaremaale

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Lääne maavalitsust inspekteerima pidanud siseministeeriumi siseauditi osakonna juhataja Siiri Antsmäe sõitis koos alluvatega eksituse tõttu hoopis Saaremaale.


Suur oli Saare maavalitsuse töötajate üllatus, kui siseministeeriumi siseauditi kolmeliikmeline kontrollgrupp neile ootamatult majja tuli ja märkuse tegi, miks pole nende tulekuks valmistutud, kirjutab Meie Maa.

Pärast asjaolude lähemat uurimist selgus, et auditeerijad pidanuks sõitma hoopis Lääne maavalitsust kontrollima, kuid olid Läänemaa ja Saaremaa kummalisel kombel segamini ajanud.

Intsident juhtus 2. ja 3. oktoobril ning tuli avalikuks eile. Kuna audiitorid juba Saaremaal olid, tehti Saare maavalitsuses audit ära.

Siseministeeriumi siseauditi osakonna juhataja Siiri Antsmäe sattus Meie Maa telefonikõnele vastates esmalt kimbatusse, kuid end kogudes ütles, et Saare maavalitsuses oli tegu planeeritud auditeerimisega.

«Mingit probleemi ei olnud. Kindlasti mitte ei olnud nii, et me sattusime Haapsalu asemel hoopis Kuressaarde. Kõik oli varasemalt ette planeeritud,» väitis Siiri Antsmäe. «Tegime Saare maavalitsuses vajalikud protseduurid ära ning audit ise praegu käib. Tulemusi võib varsti oodata, auditi lõpparuanne on valmimisel.»

Siiri Antsmäe möönis, et Lääne maavalitsusse pole siseministeerium oma auditiga senini jõudnud.

Samas kinnitati Lääne maavalitsusest, et siseministeeriumi auditigruppi oodati 2. ja 3. oktoobril pikisilmi just Läänemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles