Sõjaväelaste traditsioonid jätkuvad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John McCaini tütar Meghan (vasakult), pojad Andy ja Jimmy, abikaasa Cindy, pojad Jack ja Doug ning tütred Bridget ja Sidney.
John McCaini tütar Meghan (vasakult), pojad Andy ja Jimmy, abikaasa Cindy, pojad Jack ja Doug ning tütred Bridget ja Sidney. Foto: AP / Scanpix

Kuigi vabariiklaste lootus 72-aastane John McCain ise kirjeldab ennast kui isepäist kandidaati, on ta siiski traditsioonidega perekonnast pärit sõjaväelane.


Vietnami sõja kangelase, džunglites metsikut piinamist tunda saanud McCaini elu on samuti Ameerika unelm, lihtsalt tunduvalt erinev ja vähem sirgjooneline demokraat Obama omast. Mereväelaste peres sirgunud mees ise läks Annapolise mereväeakadeemiasse juba 16-aastasena ja sai alles pärast mitut distsiplineerivat aastat jagu oma teismelise mässust.



Kaks korda abielus olnud McCainil on kokku seitse last. Kunagise modelli Carol Sheppiga paari heites lapsendas ta kaks tolle poega ja sai ühise tütre Sidney. Praeguse abikaasa, ilusa ja pärijanna Cindy Hensley McCainiga (54) on ühiseid lapsi neli: tütar Meghan (23), pojad Jack (22) ja Jimmy (20) ning Bangladeshist lapsendatud tütar Bridget (17).



McCaini pereelu logistika on üsna keerukas –  mehest peaaegu 20 aastat noorem Cindy ei kodunenud Washingtonis, vaid jäi elama koduosariiki Arizonasse, on aktiivne heategevuses ja pühendus laste kasvatamisele.



Ajakirja Home and Garden kirjelduse järgi toreda koduse maja sisustanud naise elu polnud varem siiski pilvitu – pealinna kõrgseltskonnas ei armastatud teda eriti, sest McCaini esimene naine Carol oli populaarne ja veel kõigil meeles, kirjutas ajaleht New York Times. Praeguses kampaanias seisab aga ka Carol McCain kindlalt endise abikaasa taga.



Saagu täna öösel, mis saab – McCainide pere on juba tõestanud, et sõjaväelised ideaalid elavad  suguvõsas kindlasti edasi. Nimelt sammub McCaini noorem poeg Jimmy sõna otseses mõttes isa jälgedes.



17-aastasena sõjaväkke läinud Jimmy oli juba kampaania ajal merejalaväe teenistuses Iraagis Anbari provintsis, kuid isa varjas tema sõjaväes oleku detaile hoolimata sellest, et oli samal ajal häälekalt USA vägede Iraagis jätkamise poolt. Varjamiseks oli muidugi põhjust – USA sõjakangelase poeg pole ilmselt Iraagi mässuliste seas üleliia populaarne. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles