Kartuli-õunakoogil suitsukalake

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartuli-õunakoogil suitsukalake
Kartuli-õunakoogil suitsukalake Foto: Jaan Heinmaa

u 6 portsu

500 g kooritud jahusemaid kartuleid

1 hapu õun

4 sl jahu

2 suuremat muna

2 sl hakitud murulauku

1 sl hakitud tili

praadimiseks õli

6 sl hapukoort

200 g suitsukalafileed (makrell, paltus, angerjas vm valge lihaga rasvasem kala)

kaunistuseks tillioksi

Peedilisand:

1 hakitud väike sibul

2 sl valgeveini- või õunaäädikat

1 sl hakitud tilli

½–1 tl suhkrut

2 suuremat või 4 väikest väikesteks kuubikuteks lõigatud keedupeeti

1 väikesteks kuubikuteks lõigatud hapu õun

Aseta sibul sõelale ja vala üle keeva veega (see mahendab sibula teravust). Loputa üle külma veega ning nõruta sõelal. Tõsta sibul kaussi ja lisa äädikas, till ning ½ tl suhkrut. Pärast 5–10 minutit lisa peet ja õun. Maitsesta soola-pipraga.

Riivi jämedalt kartulid, tõsta sõelale ja loputa külma veega üle. Nõruta ja kuivata kahe köögipaberilehe vahel (suru kätega pealmist paberit nii, et vedelik kartulist paberisse imbub). Koori ja riivi õun, lisa kartulitele, maitsesta segu 1 tl soola ning paraja portsu pipraga. Lisa jahu, munad ja ürdid. Sega tainaks. Kuumuta 5 mm jagu õli pannil. Vormi kartulisegust 10–14 kakukest (ühe koogi tegemiseks vajad u 2 sl tainast) ja vajuta lusikaseljaga lamedaks. Prae kakukesi mõlemalt küljelt u 4 minutit. Hoia praetud kooke küpsetuspaberis või fooliumis soojas. Serveeri koos suitsukalapalade, peedilisandi, hapukooretörtsu ja tillioksaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles