Valitsus ei toetanud alkoholireklaami keelamise eelnõu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholireklaam.
Alkoholireklaam. Foto: Peeter Langovits

Valitsus ei toetanud tänasel istungil Keskerakonna fraktsiooni algatatud eelnõu, millega sooviti kehtestada täielik alkoholireklaami keeld tele- ja raadioprogrammis ning välireklaamina.

Kultuuriministeerium tegi valitsusele ettepaneku algatatud eelnõu mitte toetada, kuna ministeeriumi hinnangul ei omaks alkoholireklaami keeld soovitud mõju. Ministeeriumi hinnangul taasedastatakse Eestis arvukalt ka teiste riikide tele- ja raadioprogramme, millele ei kohaldata Eesti õigust.

Ministeeriumi arvates tuleb arvestada, et alkoholireklaami müügimahud on suured ning alkoholitootjad ja maaletoojad on olulised reklaamikliendid ning keelu korral võimalik, et suuremad Eesti televisioonikanalid loobuvad Eestis väljastatavast meediateenuse osutamise tegevusloast ning hakkavad edastama programmi teiste riikide jurisdiktsiooni all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles