Rahvusvaheliste piiripunktide loetellu lisanduvad Koidula ja Kuivastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamijärjekord Kuivastu sadamas.
Praamijärjekord Kuivastu sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Siseministeerium esitas valitsusele määruse eelnõu, mille järgi lisanduvad rahvusvaheliseks liikluseks avatud piiripunktide loetellu Muhu saarel asuv Kuivastu sadam ja Võrumaal Eesti-Vene piiril asuv Koidula raudtee piiripunkt.

Koidulas uue raudtee piirijaama valmimisega avatakse piirikontrolli teostamiseks raudteeliiklusele Koidula raudtee piiripunkt. Seoses sellega suletakse Orava raudtee piiripunkt ja valitsus eemaldab selle rahvusvaheliseks liikluseks avatud piiripunktide loetelust.

ASile Saarte Liinid kuuluva Kuivastu sadama kaudu soovivad kaupu vedada mitmed ettevõtjad, kuid paregu ei kuulu sadam rahvusvaheliseks liikluseks avatud piiripunktide loetellu. Sujuvama kaubaveo võimaldamiseks lisab valitsus määruse eelnõu järgi Kuivastu sadama rahvusvaheliseks liikluseks avatud piiripunktide loetellu.

Eelnõu järgi hakkab piirikontrolli toimuma Kuivastu sadamas, piiripunkt on avatud määratud ajal ning piiriületuse ja kauba vormistamine toimub ainult väljakutsel. Kuivastu sadamas ei hakka ei toimuma piirikontrolli ja tolliformaalsusi väikelaevadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles