Tapmiste ja mõrvade arv on tänavu mullusest oluliselt suurem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu üks enim meediakajastust saanud tapatöid leidis aset maikuus kagu-Eestis, kus maha lasti kaitsepolitseinik.
Tänavu üks enim meediakajastust saanud tapatöid leidis aset maikuus kagu-Eestis, kus maha lasti kaitsepolitseinik. Foto: Kristjan Teedema

Tapmiste ja mõrvade arv on tänavu esimese viie kuuga võrreldes mullu sama ajaga märgatavalt kasvanud, samas kui kuritegevuse üldine tase oluliselt alaneb, selgub
justiitsministeeriumi statistikast.
 

Kui mullu jaanuarist maini registreerisid korrakaitseasutused 31 tapmist ja mõrva, siis tänavu sama ajaga koguni 12 võrra enam. 2009. aastaga võrreldes on tänavu inimelu nõudnud veretöid samuti 12 võrra rohkem. 2008. aastaga võrreldes aga kolme võrra vähem.

Ka kogu isikuvastaste kuritegude arv näitab tõusu. Kui mullu viie esimese kuuga oli selliseid kuritegusid 2202, siis tänavu 2349. Nende hulgas on raskete tervisekahjustuste tekitamisi tänavu viie kuuga registreeritud 38 ehk mullusest kahe võrra enam, kehalisi väärkohtlemisi 1834 ehk mullusest 59 võrra enam ning ähvardamisi 264, mida on mullusest 82 võrra enam.

Samas on tänavu vähenenud piinamiste ja vägistamiste arv. Kui mullu oli selliseid kuritegusid viie kuuga vastavalt 34 ja 33, siis tänavu mõlemat kuriteoliiki 29.

Kuritegevuse üldarv on tänavu võrreldes mullusega siiski 14 protsendiga languses. Tänavu jaanuarist maini registreerisid korrakaitseasutused 16.662 süütegu, mida on mullusest 2756 episoodi võrra vähem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles