Laar ja Terras külastasid haavatud kaitseväelasi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helikopter maandumas Camp Bastioni sõjaväebaasi, kus asub ka Eesti sõdureid raviv välihaigla.
Helikopter maandumas Camp Bastioni sõjaväebaasi, kus asub ka Eesti sõdureid raviv välihaigla. Foto: SCANPIX

Kaitseminister Mart Laar ja kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Riho Terras külastasid täna Afganistanis Camp Bastioni haiglas haavatud kaitseväelasi. 

„Rõõm on näha, et mõlemad võitlejad on paranemas,“ ütles Mart Laar pärast kohtumist, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Kaks Eesti kaitseväelast said viga eile, kui neid patrulli käigus ründasid Helmandi provintsis Nad-e-Ali piirkonnas Afganistani valitsusvastased mässulised.

Üks võitleja sai viga isevalmistatud lõhkekeha plahvatuses, teine mässuliste poolt rünnakus heidetud granaadi plahvatamisel.

Haavatud avaldasid rõõmu, et nad said haiglas abi Eesti arstidelt, kes Camp Bastioni sõjaväebaasi välihaiglas töötavad.

Kaitseminister ja peastaabi ülem tänasid ka Eesti arste Camp Bastionis, kelle tööd Afganistanis tunnustavad nii nende vahetud kolleegid kui ka Eesti sõjalised liitlased.

Enne haavatute külastamist kohtusid kaitseminister ja peastaabi ülem patrullbaasis Wahid ka kõikide seal teenivate Eesti võitlejatega, keda tänasid igapäevase raske teenistuse ja panuse eest Eesti julgeolekusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles