Idamaine kalasalat laimi ja ürtidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idamaine kalasalat laimi ja ürtidega
Idamaine kalasalat laimi ja ürtidega Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

20–25 minutit

500 g tiheda lihaga kalafileed (skumbria, lõhe või koha)

1–2 sl magushaput tšillikastet

1 sl taimeõli

200 g riisinuudleid

peotäis sektoriteks lõigatud kirsstomateid

1 tükeldatud avokaado

½ õhukeselt viilutatud tšillikauna (seemned eemaldada)

½ dl hakitud maitserohelist (münt, basiilik või koriander)

2 sl jämedalt hakitud soolapähkleid

Kastmeks:

1 sl laimimahla

2 sl magushaput tšillikastet

2 sl kalakastet

1 sl oliiviõli

2 sl suhkrut

Määri fileed mõlemalt poolt tšillikastmega. Kuumuta pannil õli ning prae fileesid mõlemalt poolt 3–4 minuti jagu. Tõsta taldrikule, kata fooliumiga ja jäta tahenema. Klopi kokku kõik kastmeained. Keeda riisinuudlid pakendil oleva juhise järgi. Vala kaste suuremasse kaussi ning tõsta sisse avokaado, tšilli ja tomatid. Lisa ürdid ja nuudlid. Sega kergelt läbi ning puista serveerimisel üle tükeldatud küpsekala ja soolapähklitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles