Politsei loodab Stalkereid edasi kasutada

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtja
Kiirusemõõtja Foto: Liis Treimann

Riigikohtu otsuse tõttu ligi veerandi kõigist kiirusemõõtjaist riiulile panema pidanud politsei tahab need järgmisel nädalal tagasi kasutusse võtta, samas on kõigil Stalker ATRiga fikseeritud viimase aja kiiruseületajail võimalus pääseda määratud trahvist.


«Kõigil, kellele on Stalker ATRiga fikseeritud kiiruseületamine ja määratud karistus, mis pole veel jõustunud, on põhjust taotleda selle tühistamist,» ütles liiklusjurist Indrek Sirk.


Kuigi riigikohtu eelmise nädala otsuse kohaselt ei vastanud vananenud Stalker ATRiga fikseeritud kiiruseületamiste eest määratud väärteokaristused kehtivatele õigusaktidele juba ligi aasta aega, ei tähenda see, et kõik sel ajal karistada saanud tagantjärele õiguse saavad.


«Üldine tava on, et juba jõustunud otsust tagantjärele ei vaidlustata,» ütles Sirk. «Kuigi on veel üks väike pragu. See räägib võimalusest vaidlustada otsus juhul, kui hiljem selguvad olulised asjaolud, mida kohtuotsuse ajal teada ei olnud.»


Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi mõõteseaduse ekspert leiab, et politseil tuleks suunata Stalker ATR kiirusemõõtjad, mille tüübikinnitustunnistuse kehtivusaeg on lõppenud, erakorralisse remonti.


Seejärel saab neile teha remondijärgse esmataatluse, viia vastavusse õigusaktidega ja uuesti kasutusse võtta. Politseiameti korrakaitse osakonna juhi Tarmo Miilitsa sõnul kuluks selleks paar päeva.


Liiklusjurist Indrek Sirgi sõnul pole see esimene kord, kui politsei pidi Stalker ATRid töölt kõrvaldama. Viimati juhtus Sirgi sõnul nii suvel. «Paraku seisid siis need seadmed riiulil vaid kaks nädalat ja jätkati vanamoodi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles