Laanet: Ratas oleks parteijuhi kohale reaalne kandidaat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet.
Kalle Laanet. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna endine juhatuse liige Kalle Laanet leidis, et kui Jüri Ratas oleks nõus partei esimeheks kandideerima, oleks ta kindlasti tõsiseltvõetav kandidaat.

«Pärnu osakond tahab esimehe kandidaadiks Jüri Ratast, kuid kandideerimiseks peab ka Ratas oma nõusoleku andma,» sõnas Laanet Postimees.ee’le. Praeguseks pole Ratas oma nõusolekust teatanud.

Millised võiksid olla Ratase šansid erakonna esimeheks tõusta, ei osanud Laanet prognoosida: «Kes seda oskab öelda, sest inimeste emotsioonid ja otsused valimiskasti juures on alati ettearvamatud. Tema isikuna on üks reaalsemalt võetav kandidaat Edgar Savisaare kõrval. Küsimus on selles, nagu iga valimise puhul – kui palju suudetakse ja tahetakse teha selgitustööd, oma põhimõtteid selgitada, mis on programm ja nii edasi. Kõik sõltub sellest.»

Erakonna siseopositsionäärina tuntud Laanet on varemgi välja öelnud, et tema hinnangul võiks partei uue juhi saada ja tänagi kordas ta, et Jüri Ratas oleks selleks sobiv kandidaat.

Laanet kinnitas, et tema erakonna juhi kohale kandideerida ei soovi: «Mulle on seda ettepanekut tehtud ja ma olen korduvalt öelnud «ei». Mul puudub selleks ambitsioon.»

Laanet näeb erakonnas piisavalt rahulolematust Keskerakonna praeguse juhtimisega: «Eks kuluaarides on inimesed avaldanud väga erinevaid arvamusi, kahjuks avalikkuse ette nendega ei tulda, aga loomulikult on arvamusi väga palju selliseid, et tegelikult organisatsioon vajaks juhtimistasandil verevahetust.»

Kuidas võivad aga erakonna rahulolematud reageerida sellele, kui Savisaar erakonna juhina jätkab? «Seda on nii raske öelda. Arvan, et kõik sõltub sellest, kui suur see inimeste rahulolematus on. Ma võin ju arvata, inimesed räägivad, et nad on rahulolematud, aga mis pärast seda tegelikult toimuma hakkab, on väga raske ette aimata,» oli Laanet tagasihoidlik.

Parteijuhi valimised toimuvad 27. augustil toimuval Keskerakonna XIII kongressil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles